НОВИНИ

Очакват се превалявания и гръмотевици в южните и източните райони

bnt avatar logo
от БНТ
13:30, 22.05.2022
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове в южните и източните райони от страната ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в крайните югозападни райони малко по-високи.

Вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Дунавската равнина, Горнотракийската низина и по долината на Струма ще е временно силен, с пориви до около 86 км/ч.

През нощта вятърът ще отслабне, а в по-голямата част от страната ще бъде и предимно ясно. Превалявания ще има само над крайните югозападни райони.

Утре ще е предимно слънчево, но в следобедните часове на места главно в Югозападна и Североизточна България ще превали дъжд. Ще продължи да духа до умерен северозападен вятър, който привечер ще отслабне Максималните температури ще са между 23° и 28°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и главно по северното крайбрежие ще превали дъжд. Вятърът ще е до умерен, максималните температури на въздуха ще са между 20° и 25°, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Следобед и над планините ще има повече облаци и на места в масивите от Югозападна България, както и в Източна Стара планина ще превали дъжд.

Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен северозападен вятър.

И през следващите дни ни очакват следобедни превалявания, главно в Западна България, а във вторник и в североизточните райони. Температурите ще се повишат и от сряда отново в много райони максималните ще достигат и надхвърлят 30°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров загуби само три гейма на старта на Ролан Гарос
Григор Димитров загуби само три гейма на старта на Ролан Гарос
Смяна на властта в Австралия - лейбъристите печелят убедително парламентарните избори
Смяна на властта в Австралия - лейбъристите печелят убедително парламентарните избори