COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Огнян Минчев: Разпространението на заразата можеше да нанесе много по-драматични поражения

от БНТ
19:07, 22.05.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

С усилията, които направихме, спасихме българското общество от разпространение на зараза, която можеше да нанесе много по-драматични поражения. Тази теза изказа политологът Огнян Минчев.

„Излизаме от карантината взривно, хаотично, да се надяваме успешно. Тези „две партии”, които се формираха в българското обществено мнение – партията на тези, които подкрепяха карантината и ограничителните мерки, и партията на тези, които я отхвърляха, променят баланса си. Като излизаме от карантината, втората партия се засилва. Привържениците на втората партия започнаха не просто да се радват на факта, че ограниченията отпадат, всички се радваме на този факт, те решиха да вземат реванш и да победят в обществото със своето мнение, че карантината е била трагична грешка. Че сме си ударили икономиката, обеднели сме“, коментира Минчев.

Като позитив той посочи, че българите за първи път от много време са се обединили, забравили различията помежду си. Проявили са солидарност – към своите родители, към съгражданите си, към общността и българския народ.

Не е истина, че този вирус не съществува, не е истина, че хората не умират от него. В България можеше да направи по-големи бели, отколкото направи и за съжаление все още може да ги направи, подчерта политологът.

Държавата има много важна роля в едно общество в условията на криза. От средата на март до началото на май хората получиха такава подкрепа от държавата, заяви Минчев.

Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мисията на Мъск и НАСА е ключова за изпращането на туристи в Космоса
Мисията на Мъск и НАСА е ключова за изпращането на туристи в Космоса
Предвижда се 50% от децата да се върнат в градините и яслите до средата на юни
Предвижда се 50% от децата да се върнат в градините и яслите до средата на юни