НОВИНИ

Опашки и допълнителни екипи на КПП-тата край София (ОБЗОР)

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:38, 27.03.2020
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Затруднен трафик и колони от автомобили се образуваха тази сутрин при КПП-то между Владая и Драгичево. От 9-те пункта в София този към Перник е най-натоварен. Затова там бяха изпратени допълнителни екипи на полицията, а към проверките се включиха и служителите на толсистемата.

Входовете за Перник през целия ден бяха натоварени заради големия брой хора, които работят в София. Сутринта преминаването беше за около час, в ранния следобед се минаваше за минути. Тази вечер обстановката е спокойна.

С промените в заповедта на здравния министър Кирил Ананиев се даде приоритет за преминаването на медицински лица и на служители, свързани с работа в критичната инфраструктура и в транспорта за тях са направени са отделни коридори.

Колоната в посока София тази сутрин беше няколко километра, не липсваха и неподготвени с документите шофьори.

Изпратените допълнителни екипи подобриха ситуацията и следобед колоната минаваше много бързо. 12 полицейски служители проверяваха колите едновременно.

Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Правим всичко възможно да разпределим потоците, така че чакането да е минимално. Не искам да ви обнадеждавам напразно, мерките са строги и такива трябва да бъдат , за да издържим до края. Пика предстои и молим всички за разбиране.

Проверяващите на пунктовете са стараят да не докосват документите на пътуващите, сменят ръкавиците си на два часа. Повечето граждани не възразяват срещу мерките, но се срещат и изнервени шофьори.

Някои хора изказаха и притеснения за това как ще се съхраняват декларациите и защитени ли са ни личните данни в тях.

От днес причина за пътуването може да е и необходимост от полагане на грижи за роднини.

За всяка различна причина ви трябва и различен документ, освен декларацията, която е добре да разпечатате и попълните предварително.

Причини и необходими документи освен декларация:

  • Ако пътувате за полагане на труд в населеното място- служебна бележка от работодателя или служебен документ, като например служебна карта, пропуск и др.
  • Здравословни причини на пътуващия или негови близки-медицински документ.
  • Завръщане на настоящ или постоянен или временен адрес-документ за самоличност.
  • Необходимост от полагане на грижи за роднини или близки или необходимост от снабдяване със стоки от първа необходимост -не се изисква документ.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варна шофьори не спазват забраната за пътуване извън града без уважителна причина
Във Варна шофьори не спазват забраната за пътуване извън града без уважителна причина
Земеделски производители са притеснени, че извънредните мерки застрашават реколтата
Земеделски производители са притеснени, че извънредните мерки застрашават реколтата