НОВИНИ

Опашки в първия ден от изплащането на пенсиите за април (ОБОБЩЕНИЕ)

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
18:19, 07.04.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Общество

Започна изплащането на пенсиите за април.

Над 1 милион и 200 хиляди пенсионери ще получат към парите за този месец 40 лева великденска добавка. На нея имат право възрастните хора с пенсия до 363 лева на месец.

Заради въведеното извънредно положение пенсиите ще могат да се получават до 16 април. Пощенските клонове ще обслужват приоритетно клиенти над 60 години от 8 до 12 часа. Пенсионерите, които не успеят да получат парите си в този срок, могат да го направят от 21 до 23 април.

Опашки от пенсионери се извиха днес пред пощенските клонове в страната. На места доброволци напомняха на възрастните хора да спазват правилата за безопасност заради коронавируса.

В София, в клон на улица "Гео Милев" пенсионерите чакаха близо час, тъй като парите дойдоха по-късно и работеше една каса. Много от тях не бяха спазили изготвените графици, според които днес с предимство са родените до 1930 година.

Във Варна от утре медицински сестри от детските градини ще помагат при раздаването на пенсиите.А днес дълги опашки имаше пред повечето клонове в града.

Голяма опашка от пенсионери в центъра на Ботевград наложи намесата на полицията, която въведе ред и накара възрастните хора да се разпръснат и да спазват дистанция помежду си.

И занапред, до 12 ч. на обяд пощите ще обслужват само пенсионери. Освен това хората над 68 години могат да получават пенсиите си по домовете, ако заявят това в съответния пощенски клон.

СНИМКИ: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не се очаква поскъпване при българските зеленчуци
Не се очаква поскъпване при българските зеленчуци
Томислав Дончев и щабът с отговор на президентските критики
Томислав Дончев и щабът с отговор на президентските критики