НОВИНИ

Опасно горещо и в последния ден на юли

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 31.07.2021
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
Слушай новината

В 16 области е в сила предупреждение от втора степен, код оранжево, за очаквани максимални температури от 38° до 40°. В останалата част от страната остава в сила код жълто за опасно високи стойности от 35° до 37°.

Ще бъде слънчево и почти тихо. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на изолирани места в планинските райони ще има валежи и гръмотевици.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще бъдат от 27° до 29°. Температурата на морската вода е 26 - 27°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, на изолирани места ще има валежи и гръмотевици.

Ще духа слаб, по високите части - умерен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 32°, на 2000 метра - около 24°.

И през следващите дни ще бъде много горещо. С малки колебания максималните температури ще бъдат между 35° и 40°, на отделни места и малко по-високи, а по-ниски, до 30 - 34°, ще остават по Черноморието, където ще духа бриз.

Времето ще бъде слънчево, с купеста облачност в часовете около и след обяд, почти без валежи. Главно в Северна България и в планините във вторник са възможни изолирани валежи и гръмотевици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масово плуване във Варна
Масово плуване във Варна
Кайли Маккеон грабна златото на 200 метра гръб
Кайли Маккеон грабна златото на 200 метра гръб