НОВИНИ

Операция "Издръжливост" във Франция, Швейцария мобилизира армията

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
18:16, 26.03.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Общество

Испания удължи карантината в страната до 12-и април, Франция предприема военна операция, Швейцария мобилизира армията в помощ на медиците.

Заразените с коронавируса в света са над 457 000.

Смъртните случаи в Испания надхвърлиха 4000. Болниците са препълнени, в най-тежко засегнатия Мадрид строят полева болница край университет. Общински служители и полицаи се тестват на открито.

10-и ден Франция е под карантина. Високоскоростен влак е превърнат в движеща се болница и транпортира пациенти от райони в пика на болестта към други места.

Лионел Ламо - лекар от спешна помощ във високоскоростен влак: Влакът има много предимства - може да поеме повече пациенти с ресурси от по-спокойни зони, освен това пациентите не се местят и това е по-удобно, отколкото хеликоптер.

Президентът Макрон обяви нова операция с кодово име "Издръжливост" в борбата с коронавируса. В нея са включени военни, които ще помагат и в отвъдморските френски територии.

Болниците в Лондон са изправени пред цунами от тежко болни, съобщи представител на здравните служби на острова.Една трета от случаите в кралството са в града на Темза. Временна болница се изгражда в изложбен център. Над 9 000 британци са позитивни.

Смъртността в Италия продължава да расте - починалите от коронавируса са над 7 000.Епидемията изглежда се забавя в епицентъра Ломбардия , но това не важи за южните райони. В Бергамо пристигнаха руски специалисти с апаратура за диагностика и анализ.Летището в града е център на руско-италианските усилия за справяне с пандемията.

Швейцария мобилизира армията си за първи път от 1939-а.Военните са в помощ на медиците.

Людовик Бесон - разпределен в болницата в Нюшател: Беше тежко първите дни, защото нямаме връзка със семействата, но саможертвата си струва.

Починалите в Швейцария са 161.

Смъртните случаи в Америка надхвърлиха 1000 човека.Според Доналд Тръмп няма нужда от национално тестване на 350 милиона души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изписаха първата пациентка, оздравяла от COVID-19 в МБАЛ "Александровска"
Изписаха първата пациентка, оздравяла от COVID-19 в МБАЛ "Александровска"
Преустановено е пропускането през ГКПП "Златоград" и в двете посоки
Преустановено е пропускането през ГКПП "Златоград" и в двете посоки