НОВИНИ

Още 500 милиарда долара икономическа помощ за бизнеса и болниците в САЩ

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
06:07, 24.04.2020 (обновена)
Чете се за: 00:46 мин.
САЩ

Камарата на представителите одобри икономически пакет в размер на близо 500 милиарда долара. Средствата са в подкрепа на малкия бизнес и болниците в Съединените щати. Същевременно броят на засегнатите от COVID-19 в страната продължава да расте.

Съединените щати регистрираха поредния мрачен антирекорд - за денонощие смъртните случаи от Ковид-19 са 3176, по данни на университета "Джон Хопкинс".

За същия период са заразени още почти 27 хиляди души и така общият им брой вече е над 860 хиляди души. Заради липсата на достатъчно тестове реалният брой на заразените може да се окаже по-голям.

Не по-малки са икономическите щети. За преодоляването им вече са отпуснати почти три трилиона долара, като послендият пакет от 500 милиарда долара получи одобрението на Камарата на представителите, преди да отиде за подпис при президента.

Част от средствата ще бъдат насочени към болниците.

Нанси Пелоси, председател на Камарата на представителите на САЩ: Тази подкрепа е за живота и поминъка на американския народ. Близо 900 хиляди американци са дигнастицирани. Почти 50 хиляди починаха трагично.

Пандемията от коронавируса се отрази силно на американската икономика, а 26 милиона души са подали молби за безработица за пет седмици. От тях 4 милиона и 400 хиляди само през последните седем дни.

310 милиарда долара от новия пакет отива за Програмата за малкия бизнес, чрез която се отпускат заеми, за да може компаниите да запазят на работа служителите си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
95 медици у нас са заразени с COVID-19
95 медици у нас са заразени с COVID-19
Лидерите на ЕС подкрепиха пакета от 540 милиарда евро
Лидерите на ЕС подкрепиха пакета от 540 милиарда евро