НОВИНИ

Още дезинфектанти за районните кметства във Варна

дезинфектанти районните кметства варна
bnt avatar logo
от БНТ
17:25, 01.04.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Регионални

Поредната пратка с кислородна вода и спирт беше доставена днес от Община Варна в район "Одесос". Домоуправителите могат да ги получат до 16.30 ч. във входа на административната сграда на ул. "Ст. Караджа" №30, раздаването продължава всеки работен ден.

Всички етажни собствености на територията на кв. „Аспарухово“ и кв. „Галата“ са получили ново зареждане с препарати, осигурени от Община Варна. Те са предоставени на личните лекари в ДКЦ 2 „Св. Иван Рилски“, „Медицински център Младост“ - филиал „Аспарухово“, на здравната служба в кв. „Галата“, в православния храм „Св. цар Борис“ и джамията. Получените от общината 2 000 маски се раздават на възрастни граждани пред 5-те големи търговски обекта, на таксиметрови шофьори и социалните работници, обслужващи района.

Продължава предоставянето на дезинфектанти в 1-ви и 2-ри микрорайони във „Вл. Варненчик“. Разнесени са препарати на хлорна основа, кислородна вода и спирт на етажните собствености в 3-ти и 4-ти микрорайони. Призовават се хората стриктно да спазват инструкциите за употреба на препаратите и ползват предпазни средства (маска, ръкавици и очила) при работа с тях.

При изчерпване на предоставените препарати, гражданите могат да се обаждат на тел. 052/57 57 36. В район “Приморски” на бул. „Генерал Колев” №92, на ет. 1 от днес ще се раздават на етажните собствености кислородна вода и спирт със съпътстващи упътвания за употреба.

Етажните собствености в кв. „Виница” и близките селищни образувания могат да се снабдят с дезинфектантите от изнесения офис на кметството в кв. „Виница”. Допълнителна информация може да бъде търсена всеки делничен ден на телефон 052 359 128.

Дезинфекционни препарати се дават и на домоуправители на етажните собствености и в район "Младост". Пункът е разположен на терасата на блок 47 в ж.к. "Трошево" (съседен до блок 10, където се помещава районната администрация). Материали се получават всеки работен ден. Всички дезинфекционни материали са осигурени от Община Варна и се предоставят безплатно на домоуправителите, чрез районните администрации. Целта е да бъдат подпомогнати хората да поддържат необходимите санитарно-хигиенни условия в общите части на кооперациите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Православните храмове ще са отворени по време на предстоящите празници
Православните храмове ще са отворени по време на предстоящите празници
DMS SOLIDARNOST в подкрепа на българските медици
DMS SOLIDARNOST в подкрепа на българските медици