НОВИНИ

Осуетен е опит за провокация при палатковия лагер на Орлов мост

Боряна Черганова
от Боряна Черганова
07:04, 06.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

Блокирано остава ключовото столично кръстовище на Орлов мост. Нощта е преминала спокойно, но снощи по време на шествието е имало леки опити за провокация.

"Получихме информация, че познати на полицията лица, забелязани и на конференцията на партия ГЕРБ, са забелязани на протеста снощи. Информирахме полицията, на лицата бяха снети данните, но въпреки това, те продължиха да се навъртат в района.

Призовахме още хора да дойдат да ни подкрепят, за да сме повече и в крайна сметка, всичко премина мирно и тихо", обясни пред БНТ един от протестиращите, който определи провокаторите като ултраси.

"Нашата обща цел е на първо място, върховенство на правото и желанието да живеем в една демократична държава. Ако хората не са доволни, че сме блокирали кръстовището, нека се замислят защо България 30 години е в преход. Това не е преход - това е капан.", категоричен е протестиращият.

Палатковият лагер остава, пропускат се само линейки. Автобусите на градския транспорт продължават да се движат по променените си маршрути.

Спокойна е ситуацията в района на палатковия лагер пред Министерския съвет тази сутрин. Районът остава блокиран за движение.

Обявилите гладна стачка протестиращи са се прибрали по домовете си, очаква се да се присъединят към лагера по-късно през деня.

След като един от обявилите гладна стачка вчера се влоши и беше приет в болница, към момента той не е в здравно заведение, прибран е от съпругата си и се възстановява, съобщи пред БНТ протестиращ, който е подал сигнал към Спешна помощ за мъжа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи версии за взривовете в Бейрут, започва мащабно разследване
Първи версии за взривовете в Бейрут, започва мащабно разследване
Опасно време със силен вятър
Опасно време със силен вятър