НОВИНИ

От 1 юни ще се подават онлайн заявления за прием в детските градини и ясли във Варна

юни подават онлайн заявления прием варненските детски градини ясли
bnt avatar logo
от БНТ
16:32, 28.05.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Електронната система за прием на деца в детските ясли и в първа възрастова група в общинските детски градини на територията на община Варна ще бъде отворена на 1-ви юни 2020г. в 10 ч.

Крайната дата за онлайн подаване на заявленията е 23,59 ч. на 15-ти юни, а резултатите ще бъдат обявени до 17 ч. на 22-ри юни, съобщиха от Дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

За учебната 2020/2021 година за прием в първа възрастова група са обявени 1956 места и 380 - в яслените групи. Водещ критерий е близостта на детското заведение до дома на детето. Удостоверението за уседналост ще се проверява служебно.

От 9 ч. на 23-ти юни до 16,30 ч. на 26-ти юни класираните деца трябва да бъдат записани в детската градина, в която са приети. Родителите трябва да представят лична карта и копие от акт за раждане на детето. При наличие на допълнителни критерии са необходими документи, които ги доказват. Ако детето е прието, но не е записано в срок, отпада от класирането и родителите трябва да регистрират ново заявление.

През тази година децата от яслена група в детските градини автоматично ще преминават в първа възрастова група на същото детско заведение.

На 1-ви юни в 10 ч. отваря и електронната система за прием в подготвителните групи към училищата за деца на 5 г. и 6 г. Системата ще бъде затворена в 23,59 ч. на 8-ми юни, а резултатите ще бъдат обявени до 17 ч. на 11-ти юни. Записването ще се проведе от 12-ти до 16-ти юни в училището, където е прието детето.

Във връзка с провеждането на националното външно оценяване – VII клас, на 15-ти юни, записването на този ден ще става след 15:30 часа.

Автор: Надежда Сутрева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Емил Димитров: Не мога аз да искам оставката на Красимир Живков
Емил Димитров: Не мога аз да искам оставката на Красимир Живков
Осигуряват спасители на 17 плажа без наематели във Варненско
Осигуряват спасители на 17 плажа без наематели във Варненско