НОВИНИ

АПИ: Остава усложнена обстановката в Добрич и Варна

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:04, 28.01.2021 (обновена)
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

В областите Варна и Добрич е възстановено движението на моторни превозни средства до 12 т. Остава кризисна ситуацията в Община Суворово, където вчера беше обявено частично бедствено положение.

В Добрич остава тежка ситуацията, има и километрични опашки. За Силистра препоръчват на гражданите да използват обходния път от Добрич през Тервел.

Проходите Троянски и Дюленски са все още затворени.

"Добрич - Силистра изпитваме още затруднения, в момента продължава да се почиства. Препоръчваме, ако гражданите бързат, да използват обходния маршрут по път Добрич - Тервел - Силистра. Усложнена е много ситуацията в Добрич все още", каза председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

"Пътят в отсечката Юндола - Белово е в добро състояние и проходима, но конкретната отсечка, която визирате по стечение на обстоятелствата не се поддържа от агенцията и ние не можем да ви дадем актуална информация", каза инж. Даниел Иваничков, директор на дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" .

"Още вчера разговарях с директора на областно пътно управление инженер Шимболов да се свърже с кмета на община Велинград, свързали сме се и сме в готовност при искане от страна на общината да помогне да бъде освободен пътя", каза Георги Терзийски, председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура".

Автор: Стела Илиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравните правила за изборите през април са почти готови
Здравните правила за изборите през април са почти готови
Наддаване за картина на Ботичели, оценена на 80 милиона долара
Наддаване за картина на Ботичели, оценена на 80 милиона долара