НОВИНИ

Отборите в НБЛ със специално ръчно рисувани тениски за каузата „Да дарим усмивка“

Вяра Илиева
от Вяра Илиева , Източник: БГНЕС
15:44, 06.12.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
отборите нбл специално ръчно рисувани тениски каузата bdquoда дарим усмивкаldquo
Слушай новината

Със специални, ръчно рисувани тениски ще излязат всички баскетболисти в деветия кръг на Националната баскетболна лига на 7 и 8 декември. По този начин те ще демонстрират съпричастността си с каузата на Сдружение „Да дарим усмивка”.

Под мотото „Да дарим усмивка“ ще преминат мачовете Ямбол – ЦСКА, Академик Пловдив – Левски, Шумен – Балкан и Спартак Плевен – Рилски спортист.

По традиция във всеки сезон Националната баскетболна лига посвещава редица свои мачове на благотворителна кауза. Тази година фокус на вниманието на най-добрите клубове и баскетболисти у нас ще е националната инициатива „Да се запознаем“, която обединява усилията на проекта „Различните деца на България“ и фондация „Можем заедно“ за изграждане на атмосфера на толерантност и приемане на децата и възрастните със специални потребности и тяхната интеграция в обществения живот.

Благотворителното коледно събитие „Да дарим усмивка за Коледа” е част от дейността на Сдружение „Да дарим усмивка“. Празникът ще се проведе на 10 декември 2022 година в зала „Триадица” с подкрепата на БФ по баскетбол. Над 100 деца ще получат подаръци лично от Дядо Коледа, ще има фокуси, песни, танци, работилници за сладки и много, много изненади! Специални гости ще бъдат шампионите на ФАФА и Слав Петков, както и играчи от националния отбор на България по баскетбол на колички.

Кампанията на „Да дарим усмивка за Коледа” ще продължи до Коледа. Ще се събират средства, с които да се подкрепят работата на проекта „Различните деца на България” – благодарение на който в много градове в страната вече има люлки за деца със специални потребности.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сръбският бизнесмен Драган Шолак отрече да е купил ПФК Левски
Сръбският бизнесмен Драган Шолак отрече да е купил ПФК Левски
БНТ със специална прожекция на филм за Цветана Манева (Снимки)
БНТ със специална прожекция на филм за Цветана Манева (Снимки)