НОВИНИ

Откриха голямо количество паста за наргиле на "Капитан Андреево"

bnt avatar logo
от БНТ
14:16, 23.04.2021
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняем 42-годишен сръбски гражданин, пренесъл през границата на страната от Република Турция в България стоки за търговски цели в големи размери - пакети с паста за наргиле.

На 22 април 2021 г., около 4.40 часа, на ГКПП-Капитан Андреево пристигнал товарен автомобил, марка "Мерцедес", с чужда регистрация, пътуващ от Турция през България за Хърватия. Водачът, сръбски гражданин, представил редовни документи за превозваната стока.

По метода "анализ на риска" митническите служители селектирали камиона за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура. При проверката се установило, че във фабричните кухини на шофьорската кабина и полуремаркето са били укрити 451 броя пакети с паста за наргиле, от които 327 броя от определена марка и 124 броя без марка. Опаковките били от 0,500 кг, без акцизен бандерол. Всички пакети са с общо нетно тегло 225,5 кг, на обща стойност 56 375 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Териториален отдел "Митническо разузнаване и разследване - ТД Южна морска" под надзора на Окръжна прокуратура - Хасково.

Водачът на автомобила е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по член 242, алинея 1, буква Д от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 3000 лв. Също така с постановление на Окръжна прокуратура - Хасково на обвиняемия е наложена забрана да напуска пределите на България, освен с разрешение на прокурора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ибрахимович остава в Милан
Ибрахимович остава в Милан
WTA добави два нови турнира на клей в Парма и Хамбург
WTA добави два нови турнира на клей в Парма и Хамбург