НОВИНИ

Отмениха гаранцията на момичето от катастрофата, в която загина Милен Цветков

отмениха гаранцията момичето катастрофата загина милен цветков
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
18:50, 08.05.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Софийският районен съд отмени паричната гаранция от 10 000 лв. на Симона Цветкова - една от спътничките в джипа на Кристиан Николов, който е обвиняем за смъртта на журналиста Милен Цветков.

Съдия Николай Урумов е оставил без разглеждане молбата срещу същия размер парична гаранция на Георги Иванов, който също е пътувал с тях. Тъй като молбата на Георги Иванов, който е син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, е подадена след законовия тридневен срок за обжалване, тя е оставена без разглеждане като процесуално недопустима.

Адвокатът на Симона Цветкова атакува повдигнатото ѝ обвинение за лъжесвидетелстване като обръща внимание, че тя живее на семейни начала с Кристиан Николов и с отказа си да отговаря на въпросите на разследващите за катастрофата се е възползвала от право, дадено ѝ от НПК. Такава е преценката и на съда - че Цветкова е в кръга на лицата, които могат да откажат да свидетелстват.

Симона Цветкова и Кристиан Николов живеят заедно - това пише и в мотивите съдия Николай Урумов. То е потвърдено от разпитани по делото лица. Затова, според съдията, обвинението на Цветкова е несъставомерно.

Магистратът критикува и по същество прокурорското постановление, като твърди, че то е неясно и непълно, поради което не дава възможност на обвиняемата да разбере в какво точно е обвинена и така да организира правилно защитата си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министерството на околната среда изисква всички документи за сгуроотвала в Перник
Министерството на околната среда изисква всички документи за сгуроотвала в Перник
Стартира извънредна схема за помощ за складиране на различни видове сирене
Стартира извънредна схема за помощ за складиране на различни видове сирене