НОВИНИ

Отново аржентинец застана начело на Берое

Старозагорци назначиха 44-годишният Хосе Луис Ачиари, чиято треньорска кариера до този момент е преминала в Испания.

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:26, 20.09.2023
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Хосе Луис Ачиари е новият старши треньор на Берое Стара Загора, съобщиха от клуба на официалния сайт.

Въпреки че назначението на Ачиари стана факт едва днес, той вече ръководи две тренировки на старозагорци, чийто предишен наставник Густаво Араголаса беше освободен в понеделник.

"Хосе Луис Ачиари е на 44 години. Роден е в Сан Мигел, Аржентина. В кариерата си като футболист е играл като полузащитник в аржентински и испански тимове. Започва треньорската си кариера като помощник на настоящия старши треньор на Виляреал - Пачета.

Като старши треньор е бил начело на отборите на Гуадалахара, Мурсия, Елче и Депортива Лорка", написаха от ПФК Берое.

Новият треньор на старозагорци Хосе Луис Ачиари коментира, че вече е изгледал няколко мача на своя нов тим и изрази мнение, че Берое разполага с добър състав.

"Много съм щастлив да съм тук. В този град и с тези хора. Много благодаря на ръководството и играчите за посрещането. Щастлив съм да тренирам с тези играчи и да се запозная с тях. Ние не може да мислим вече, а да работим здраво, защото имаме три мача за осем дни. Трябва да дадем най-доброто от себе си в тях. Аз гледах много мачове на тима и видях, че имаме добър състав. Тези играчи могат да надградят. Да подобрим отбора. Сега започваме да работим и искаме всеки ден да подобряваме отбора – тактически, технически… във всеки един аспект от играта", заяви младият специалист.

Бившият аржентински футболист сподели и своите впечатления от нивото в българското първенство.

"Във всяка държава има много добри отбори. Аз преди 20 години пристигнах в Испания и бях играч. Когато завърших своята кариера веднага станах треньор и вече осем години тренирам отбори. Навсякъде има добри отбори и за да успееш трябва да дадеш най-доброто от себе си. Тук също има такива. Някои се представят много добре. Трябва да покажем, че ние също сме добър отбор. Трябва да бъдем печеливши и да покажем какво можем в играта с топка и без топка. Имаме потенциал и трябва да го покажем. Играчите трябва да покажат своите качества и в двете фази на играта. Аз вече съм в отбора и се старая всичко да е под контрол. Гледали сме мачове на Ботев Враца и вече подготвяме този мач. Искаме да се представим добре срещу един добър отбор", каза Хосе Луис Ачиари

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разработват мобилно приложение в помощ на пострадалите от домашно насилие
Разработват мобилно приложение в помощ на пострадалите от домашно насилие
Акция за безопасно пресичане на пешеходна пътека пред училище в Пловдив
Акция за безопасно пресичане на пешеходна пътека пред училище в Пловдив