НОВИНИ

Отново на работа в пандемията: Образователни центрове, школи, ресторанти и казина

наука образование използват дигиталните технологии обучението
Снимка: Архив/БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
23:24, 28.02.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Частни образователни центрове и школи, ресторанти и казината отварят отново врати на 1 март за клиенти. Възобновяват се и туристическите пътувания в страната. Това се случва съгласно издадената заповед от здравния министър проф. Костадин Ангелов, с която очаквано се разхлабват редица противоепидемични мерки.

Заведенията за хранене и развлечения, игралните зали и казината могат да допускат клиенти на до 50% от капацитета си, ще могат да работят до 23.00 часа, както и на една маса ще се допускат до 6 души едновременно. Персоналът в заведението трябва да носи предпазни маски, а в игралните зали маска трябва да ги носят и посетителите.

От 1 март се разрешава провеждането на присъствени учебни занятия в училищата за ученици със сензорни увреждания, спазвайки противоепидечните мерки.

Също от понеделник се допуска провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица. Изискването е за спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, носене на защитна маска за лице, проветряване на всеки час и дезинфекция.

Възобновяват се също така в присъствена форма групови и извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда занимания.

Разрешават се и изложенията при създаване на организация за еднопосочно движение и спазване на физическа дистанция от 1,5 метра между посетителите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Превалявания от слаб дъжд и сняг днес
Превалявания от слаб дъжд и сняг днес
Волен Чинков ще свири ЦСКА - Черно море за Купата
Волен Чинков ще свири ЦСКА - Черно море за Купата