НОВИНИ

Отново ще започне да вали и гърми, очаква ни застудяване

bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 17.05.2021
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

В близките часове на много места в страната ще се развие купеста и купесто дъждовна облачност и ще започнат валежи, първо над Северозападна България, а по-късно и над Централна. Ума условия и за гръмотевици.

Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса, по Черноморието от 19° на север, където също се очакват слаби превалявания, до 25° на юг. Температурата на морската вода е между 13 и 17 градуса.

През нощта на много места от север на юг ще превалява дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде слаб, в Дунавската равнина до умерен.

Утре вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Дунавската равнина до бурен. В 14 области в Северна България и в западните райони на Горнотракийската низина е обявено предупреждение за опасно силни пориви, които могат да достигнат скорост до около 80-90 км/ч, но вечерта ще започне да отслабва.

От север облачността ще намалява, но на места в Южна България все още ще има превалявания. Максималните температури ще бъдат между 19 и 24 градуса, в София около 18° - 19°, а по Черноморието около 20 - 21 градуса.

Ветровито ще е и в планините. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Облачността ще намалява, но все още в Родопите ще има валежи и гръмотевици. Максималните температури в курортите ще бъдат между 8 и 12 градуса, на Алеко около 6 градуса.

В Западна и Централна Европа ще бъде с краткотрайни, на места интензивни валежи. В по-голямата част от Южна Европа ще бъде сухо.

Изключение ще прави северната част от Балканите, където на много места отново ще има краткотрайни валежи, значителни по количество в крайните северозападни райони. Относително по-хладно ще се задържи в западната част от континента, а на юг и на изток температурите ще са по-високи.

У нас в сряда до обяд ще е слънчево време, но след това ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми.

В четвъртък ще нахлува по-хладен въздух, който ще понижи температурите.

В петък ще бъде хладно, с максимални температури почти в цялата страна до 20 градуса.

В събота ще преобладава слънчево време и ще започне затопляне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макларън със специално оцветяване за Гран При на Монако
Макларън със специално оцветяване за Гран При на Монако
Китай забрани изкачването на Еверест от своята територия
Китай забрани изкачването на Еверест от своята територия