НОВИНИ

Отстраниха тежка авария в труднодостъпен терен край Сребърна (СНИМКИ)

отстраниха тежка авария трудно достъпен терен сребърна снимки
bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 28.11.2022
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Екипи на ЕРП Север отстраниха тежка авария в труднодостъпен терен в района на силистренското село Сребърна.

Аварията е възникнала миналата седмица заради е паднало върху електропровода дърво, което е предизвикало счупване на изолатор по ВЕЛ Сребърна.

След подаден сигнал от Център за управление на мрежата, ЕРП Север, дежурен екип на компанията посещава проблемния участък и извършва оперативни превключвания за локализиране на аварията.

По време на обследването втора група електромонтьори от електроразпределителното дружество се присъединява към своите колеги и започва обход през труднодостъпния терен при неблагоприятни климатични условия - проливен дъжд и силен вятър.

Аварията е локализирана в рамките на по-малко от един час, въпреки трудните обстоятелства, при които служителите на ЕРП Север се налага да изпълняват своите служебни задължения.

Екипите на компанията се връщат към своя автомобил да се снабдят с лични предпазни средства и да вземат преносима стълба, за да отстранят повредата. Извършени са опити да им се помогне с проходима автовишка, но заради стръмния наклон и калния терен, същите са неуспешни. Двата екипа на ЕРП Север решават да транспортират на ръце преносимата стълба, което се оказва огромно предизвикателство предвид тежките условия.

Налага се да вървят около 700 метра в едната посока по силно наклонения и кален терен. В крайна сметка успешно достигат мястото на повредата, след което един от електромонтьорите успява да се качи по хлъзгавите и мокри стъпала на стълбата, да се обезопаси и да отстрани повредения изолатор.

Поддържането на електроразпределителната мрежа в изправност е нелека задача и сериозно предизвикателство за всички екипи от електромонтьори на ЕРП Север, напомнят от компанията. Аварии по електропроводите се отстраняват без значение от климатичните условия – проливни дъждове, обилни валежи от сняг, навявания и бури.

60 дежурни екипа на дружеството са в постоянна готовност да отстраняват възникнали аварии по дългата 43 000 километра електроразпределителна мрежа в Североизточна България, независимо по кое време – през нощта или в празнични и почивни дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата образува проверка на машинния вот заради твърденията за манипулация
Прокуратурата образува проверка на машинния вот заради твърденията за манипулация
ЦСКА разкри любопитни факти за новия стадион
ЦСКА разкри любопитни факти за новия стадион