НОВИНИ

Отварят "Албена" в края на май и при строги мерки за сигурност

bnt avatar logo
от БНТ
06:56, 14.05.2020
Чете се за: 01:39 мин.
У нас

При спазване на строги мерки за сигурност Курортен комплекс "Албена" отваря врати за туристи в края на месец май. На входа на всеки хотел гостите ще преминават медицински преглед, като ще им се мери температурата. Всички служители на ваканционното селище ще работят с предпазни средства.

Новият туристически сезон в курорта Албена започва от 29-ти май. Мерките за сигурност започват още от бариерата на вилното селище, с дезинфекция на всеки автомобил. Това лято хотелската база тук ще бъде заета до около 70 процента.

Христо Пенев - зам.-директор ”Експлоатация” в КК ”Албена”: Това дава възможност на гостите за по-голямо пространство в хотелския комплекс и на самата територия на хотелските комплекси. Хотелските стаи, освен че ще бъдат дезинфекцирани от нашите служители и камериерките, които ще работят с дезинфектанти щателно ще бъдат дезинфекцирани с машини, които са на принципа на студения аерозол, преди настаняване на гостите, което дава допълнителна двойна дезинфекция на цялата хотелска стая.

На двойна дезинфекция ще подлежат хотелските ресторанти, коридори и лобита. Заради мерки за сигурност са подготвени специални карантинни стаи.

Христо Пенев - зам.-директор ”Експлоатация” в КК ”Албена”: Предвидили сме в хотелските комплекси и в курорта, в случай че се открие заболял, за място където да бъде изолиран докато пристигне бърза помощ и човекът да бъде отведен от хотелския комплекс.

В готовност за работа са и всички ресторанти на открито в комплекса. Всяка маса е на отстояние минимум метър и петдесет. Пред всяко заведение е поставен дезинфектант и информационна табела с написани противоепидемични мерки. Масите се дезинфекцират след всеки гост.

Христо Пенев - зам.-директор ”Експлоатация” в КК ”Албена”: Приборите са опаковани в хартиени пликове. По този начин се намалява досега на прибора от персонала, защото определен сервитьор ги поставя в хартиените пликове. На всеки един служител се мери температурата .По този начин е допълнителна увереност за сигурност. В кухните и в сервиза персонала работи с маски, с предпазни шлемове и с ръкавици.

С обособени отделен вход и изход са всички спортни бази в курорта. Това се прави с цел да не се допуска смесване на потоците от влизащи и излизащи от игрищата.

Илия Атанасов - главен треньор по тенис: Ако на корта дойдат двама любители, двама желаещи да играят, ние предоставяме ние предоставяме топки, които са с различна маркировка, различна цифра имат. Така всеки играещ пипа или взима топките, с които само той играе. След приключване на играта, тези топки се дезинфекцират и се подготвят за следващата игра. Състезателят не пипа, а треньорът събира топките така че да нямат контакт между двамата играчи.

Всички необходими мерки за безопасност са предприети и за плажа в курорта.

Христо Пенев - зам.-директор ”Експлоатация” в КК ”Албена”: Нашите чадъри на плажната ивица ще бъдат разположени на седем метра разстояние един от друг. Шезлонгите и чадърите се дезинфекцират по няколко пъти на ден от персонала, който работи на плажната ивица.

На всички подходи към плажните сектори вече са поставени специални диспенсъри за дезинфекция.

Автор: Даниела Цекова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Абитуриентите и коронавирусът: Как ще празнуват зрелостниците?
Абитуриентите и коронавирусът: Как ще празнуват зрелостниците?
Народното събрание също възстановява работата си
Народното събрание също възстановява работата си