НОВИНИ

Паркинг с 310 места ще бъде изграден в район „Надежда“

bnt avatar logo
от БНТ
14:15, 23.05.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Регионални
Слушай новината

Столичният общински съвет ще даде разрешение общинското дружество „Софийски имоти“ ЕАД да построи Многоетажен паркинг в район „Надежда“. Това е част от програмата на Столична община за изграждане на паркинги в кварталите. Застрояването ще е четириетажно, без сутерен. Автомобилното паркиране се предвижда да е изцяло надземно.

Подробности за работния проект – достъпът до многоетажния паркинг се осъществява от ул. „Анастас Лозанчев“. Непосредствено до входната зона са разработени 48 броя външни открити паркоместа. Автомобилните вход/изходи на сградата са от североизток, водещи към двулентови пътища с необходимата ширина. Планът осигурява оптимални комуникационно-транспортни условия, включително между отделните етажни нива. С оразмеряването и дефинирането на различните пространства е постигнат максимален капацитет на паркинга при спазване на нормативните изисквания. Осигурена е и добра комуникация за пешеходен достъп.

Всички фасади са отворени в съответствие с изискванията за отворен паркинг – изключение прави западната фасада с цел ограничаване на шума и изпълняването на санитарно хигиенните норми. Избраните фасадни елементи са съобразени с контекста на средата, в която е разположен обекта с цел постигане на добър обемно-пространствен ефект и качествен архитектурно-художествен образ. Покривната конструкция на сградата е плосък стоманобетонен покрив с вътрешно отводняване.

С предложеното проектно решение са осигурени 310 броя автомобилни паркоместа, включително 14 броя достъпни места за хора в неравностойно положение и 32 броя паркоместа с възможност за зареждане на електрически превозни средства на застроена площ от близо 2000 кв. метра. Предвидено е и озеленяване на над 2300 кв. метра.

Идеята за изграждане на паркинги в кварталите е на председателя на градския парламент Георги Георгиев – още през 2020 г. заедно с колеги общински съветници разработиха и предложиха програма за строителство, която предвижда и публично-частно партньорство. Амбицията на Георгиев е до края на мандата да има построени поне три удобни и съвременни съоръжения, които да решат проблемите на гражданите и да облагородят средата на живот.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никол Тодорова: Предпочитам да изпитвам удоволствие от гимнастиката
Никол Тодорова: Предпочитам да изпитвам удоволствие от гимнастиката
Мартин Чой със силно представяне на Европейския шампионат по мотоциклетизъм
Мартин Чой със силно представяне на Европейския шампионат по мотоциклетизъм