НОВИНИ

Патриаршеско послание и молитва на Патриарх Неофит

bnt avatar logo
от БНТ
20:00, 23.03.2020
9463
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит отправи Патриаршеско послание и призив за обща молитва.

В същия момент камбанен звън огласи всички църкви в страната в знак за съпричастност между хората и с призив за обща молитва за засегнатите от коронавируса.

"Във време на изпитания народът ни е застрашен от разширяващата се пандемия, когато болестта е близо до нас и виждаме страданието на човеците, всички сме призвани да бъдем отговорни към ближния, народа и родината, казва Негово Светейшество Патриарх Неофит.

"Време е за подготовка и очакване на празника на празниците - Възкресението Христово. С отеческа загриженост се обръщаме към вас, скъпи братя и сести, да съобризм ежедневието си с всички изисквания на извънредното положение. Призоваваме да се спазват препоръките на Светия синод и Епархийските митрополити.

Неизменно да носим надеждата за благополучния край на това тежко за народа ни изпатиние. Вярата ни и Христовата любов, които горят в нас са щит, който ще ни предпази от предизвикателствата на деня. Да не униваме, и въпреки трудностите и непрестанно да се молим.

Останали в домовете си пред домашната икона, притихнали с покайни сърца, да отправим взор към Спасителя Христа с молитва за изцеление на болните и подкрепа на нашите медици, правителството и войнството, и всички които не пестят сили и средства в това осилно време като се помолим".

Вижте цялото Патриаршеско послание и молитва във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
201 са потвърдените случаи на заразени с Covid-19 у нас (Обобщение)
201 са потвърдените случаи на заразени с Covid-19 у нас (Обобщение)
СЗО предупреждава: Пандемията се ускорява
СЗО предупреждава: Пандемията се ускорява