НОВИНИ

Патрик Муратоглу защити Симона Халеп

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:35, 26.10.2022
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
патрик муратоглу защити симона халеп
Слушай новината

Треньорът на Симона Халеп Патрик Муратоглу стана поредната известна фигура от света на тениса, която изрази подкрепата си за румънката, която през миналата седмица бе уличена в употреба на допинг.

Муратоглу използва профила си в социалните мрежи, за да защити Симона, описвайки я като "образец за честност" и спортист, който е категорично против всякакъв вид допинг.

"Първо, искам да ви кажа колко шокиран беше нашият екип, когато Симона ми каза за положителна допинг проба на US Open. За почти 30 години работа със стотици професионални спортисти никога не съм срещал подобна ситуация. Познавам Симона добре и мога да ви уверя, че тя е образец за честност. Тя е категорично против всякакъв вид допинг и знам, че никога не ѝ е минавало през ум да приема някакви забранени вещества. Вярвам й на сто процента. Заедно ще се борим, за да докажем истината", написа Патрик Муратоглу, който започна съвместна работа със Симона Халеп през май тази година.

Преди няколко дни стана ясно, че двукратната шампионка в турнирите от Големия шлем Халеп е дала положителна проба за забранената субстанция роксадустат, когато е била тествана по време на тазгодишния US Open.

Оттогава насам редица известни фигури в света на тениса се обявиха в нейна подкрепа сред които румънската легенда Иля Настасе, бившият наставник на Халеп и Андре Агаси Дарън Кейхил, а днес и Патрик Муратоглу.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байдън: Използването на ядрено оръжие от Русия ще представлява огромна грешка
Байдън: Използването на ядрено оръжие от Русия ще представлява огромна грешка
След 30° вчера - днес леко захлаждане
След 30° вчера - днес леко захлаждане