НОВИНИ

Павлин Иванов: Трябва да сме един колектив и да дадем всичко от себе си

павлин иванов сме един колектив дадем всичко себе
bnt avatar logo
от БНТ
11:07, 19.02.2024
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на българския национален отбор по баскетбол за мъже Павлин Иванов говори пред репортерите на старата на подготовката на "лъвовете" за първите два двубоя от квалификациите за Евробаскет 2025 срещу Швеция (22 февруари) и Германия (25 февруари).

Състезателят на румънския Сибиу изрази надежда, че родният тим ще успее да спечели поне една от двете срещи, въпреки че съперниците им ще бъдат считани за фаворити.

"Доста съм позитивен и мотивиран да направим едни добри мачове, едно добро представяне и дай Боже да победим един от двата отбора. Ние си мислихме, че Швеция са горе-долу като нас, но понеже аз не ги познавах момчетата, се поинтересувах. Имат 5-6 човека, които играят в Лига Ендеса в Испания, така че направете си вие сами сметката колко са сериозни. Не искам да мисля чак за класиране на европейско, нека мислим мач за мач. Трябва да се концентрираме изцяло върху Швеция, след това върху Германия и лека-полека ще видим как ще се случат нещата, мачовете как ще завършат и ще започнем да си правим сметки. Трябва да сме един колектив, да се подкрепяме и да дадем всичко от себе си. Ясно е, че най-вероятно тяхната класа е по-висока от нашата, но мисля, че можем да компенсираме с агресивна игра", коментира Иванов.

30-годишният състезател говори още за липсата на голямата ни звезда Александър Везенков, присъствието на натурализирания американец Коди-Милър Макинтайър, както и за емоциите покрай завръщането му в "Арена Ботевград", където през последния сезон Павлин спечели титлата в Националната баскетболна лига (НБЛ) с екипа на Балкан.

"Липсата на Александър Везенков няма смисъл да я коментираме. Той е 85% от отбора, така че там няма какво да кажа. Това, че Коди идва, обаче е много добре за нас. Още повече ме изненада това, че преди два дни си говорих с него и беше доста положителен и доста мотивиран. И той има голямо желание да се класираме, така че се надявам да покажем една добра игра, със сигурност ще дадем всичко от себе си", заяви българският национал.

"Липсват ми хората в Ботевград със сигурност. Надявам се да напълнят залата и да дойдат хора не само от Ботевград, а и от цяла България. Надявам се на пълна зала. Да, Везенков го няма, но пък имаме Коди Милър-Макинтайър, който в момента е играч на много високо ниво и ще е хубаво, и за децата, и за феновете да видят баскетболист на такова ниво", допълни той.

Накрая роденият в Ямбол състезател обърна внимание и на проблемите в състава на България с контузени играчи преди двубоите с Швеция и Германия.

"Когато има проблеми с контузени, отборът се събира и играе и за тях. Пак казвам, с енергия и мотивация ще компенсираме всичко. Аз имах някакви настинки, изкълчен глезен, но не е нещо сериозно, общо взето ми няма нищо, всичко ще е наред", завърши Павлин Иванов.



Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наградите БАФТА: Кои са отличените от Британската филмова академия (СНИМКИ)
Наградите БАФТА: Кои са отличените от Британската филмова академия (СНИМКИ)
Недоволни гръцки фермери поемат към Атина за протест
Недоволни гръцки фермери поемат към Атина за протест