НОВИНИ

Пазарджишката болница търси лекари, сестри. 20 от болните в града 63-ма – медици

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:30, 14.05.2020 (обновена)
5340
Чете се за: 00:49 мин.
Здраве

Половината от персонала на Интензивното отделение в Пазарджишката болница вече е заразен с коронавирус. Затова вместо да падне карантината, там тя беше удължена до събота.

Стефан Мирев, областен управител на Пазарджик: През този период ще бъде извършена нова цялостна, крайна дезинфекция в отделението.

На помощ на медиците в Пазарджик идват лекари от други лечебни заведения. От Пловдив бяха изпратени двама анестезиолози.

Д-р Димитър Димитров, началник на Интензивно отделение, УМБАЛ "Пълмед" - Пловдив: Ние също много сме затруднени с персонала, но направихме реорганизация. Ще работим и до по-късно, но така ще помогнем на колегите да не се затваря една Окръжна болница.

Все по-голям е и проблемът с липсата на медицински сестри в Пазарджишката реанимация. Още една от тях е заболяла вчера.

Д-р Красимир Темнилов, изп. директор на МБАЛ - Пазарджик: Липсват и медицински сестри, тъй като някои, които са в пенсионна възраст, отказват да работят, като се страхуват. Очаквам от колегите от другите болници да командироват сестри, които да подпомогнат отделението, което обслужва цялата област - най-тежките случаи.

Ситуацията в отделението наложи и реорганизация на целия спешен прием в Пазарджик. Пациентите се насочват към други две частни болници в града и една в Панагюрище.

Д-р Фани Петрова, директор на РЗИ - Пазарджик: Разпределени са случаите и се разпределят съвместно с Центъра за спешна медицинска помощ, според патологията.

Общият брой на заразените с коронавирус в Пазарджик е 63-ма души. От тях над 20 са медицински лица.

Автор: Николай Райшинов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Окръжната прокуратура в Шумен разпореди проверка по сигнал за течове на вода от язовир "Тича"
Окръжната прокуратура в Шумен разпореди проверка по сигнал за течове на вода от язовир "Тича"
Батков: Акциите на "Левски" в момента са ничия собственост
Батков: Акциите на "Левски" в момента са ничия собственост