COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Пекарните в Благоевград затварят

от БНТ
16:39, 01.04.2020
5824
Чете се за: 00:42 мин.
Регионални

Масово производители на хляб и закуски в Благоевград затварят. Причината е, че не успяват да покрият изискванията на Регионалната здравна инспекция за продажба на хранителните продукти в условията на извънредната ситуация. Освен това през последните седмици са намалели и оборотите им.

От 9 обекта в Благоевград Димитър Бакалов вече е затворил осем от тях. Преди извънредната ситуация е имал персонал от 30 души, в момента вече е съкратил над 20.

Димитър Бакалов - производител на хляб и закуски: Агенция по храните имат едни изисквания, на щаба са други изискванията. Те двете институции не са свързани една с друга, нямат покритие върху нещата и от там се получава разминаване на нещата, което не помага на хората изобщо.

Производителят казва, че взима всички необходими мерки за безопасността както на служителите си, така и на клиентите. А промяна в цените на доставките няма, затова не се очаква и промяна в цените на закуските и хляба.

Димитър Бакалов - производител на хляб и закуски: Всичко се продава на гише. Жената, която работи вътре, няма допир с жената, която работи отвън. Има отделно помещение, където никой не се допира до изпечените закуски. При този начин на работа ние не виждаме, какъв ще е проблемът.

Производителят не е сигурен, че след като отмине кризата, ще успее да отвори отново всичките си търговски обекти.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Влакът Варна-София дерайлира след удар с лек автомобил
Влакът Варна-София дерайлира след удар с лек автомобил
Откраднаха картина на Ван Гог от музей край Амстердам
Откраднаха картина на Ван Гог от музей край Амстердам