НОВИНИ

Пентагонът изпраща 1100 военни лекари в Ню Йорк за борба с вируса

пентагонът изпраща 1100 военни лекари йорк борба вируса
Снимка: Петър Георгиев
bnt avatar logo
от БНТ
18:16, 05.04.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Сигурност и правосъдие

Министерството на отбраната на САЩ ще изпрати 1100 военни лекари в град Ню Йорк, за да подпомогнат местните здравни власти в борбата срещу разпространението на коронавируса. Това обяви министърът на отбраната на САЩ Марк Еспер в ефира на Си Ен Ен.

"Говорих няколко пъти с кмета на Ню Йорк, Пентагонът работи много тясно с местните власти. Както знаете, в момента в няколко града на страната са разположени повече от хиляда военни лекари и медицински сестри, много от тях в Ню Йорк ", съобщи още Еспер.

Повечето от лекарите ще работят в центъра Jacob Javits (конферентен център в Манхатън, превърнат в болница с капацитет 2,5 хиляди легла), заяви американският министър на отбраната. Няколко стотин военни лекари ще бъдат изпратени в 11 градски болници, в които липсва медицински персонал.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп в събота на брифинг в Белия дом обяви, че планира да изпрати допълнително лекари в най-засегнатия щат.

Съединените щати са на първо място в света по брой случаи на коронавирусна инфекция. Според университета Джонс Хопкинс в САЩ са регистрирани повече от 312 хиляди случая на коронавирусна инфекция. 8 503 заразени са починали, 15 021 души са се възстановили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Данаил Кирилов свиква заседание на ВСС заради системата за случайно разпределение на дела
Данаил Кирилов свиква заседание на ВСС заради системата за случайно разпределение на дела
Ограничават движението по пътя Лъки-Рожен заради снегонавявания
Ограничават движението по пътя Лъки-Рожен заради снегонавявания