НОВИНИ

Петър Мицин пред БНТ: Тепърва имам да трупам опит при мъжете, ще плувам на световното в Доха (ВИДЕО)

петър мицин бнт тепърва имам трупам опит мъжете плувам световното доха
bnt avatar logo
от БНТ
19:33, 08.12.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският плувец Петър Мицин определи като задоволително 8-ото си място във финала на 200 метра бътерфлай по време на европейското първенство в малък басейн в румънския град Отопени.

Минути след края на надпреварата талантливият ни състезател застана пред камерата на БНТ, за да коментира представянето си, както и какво е чувството да се конкурира срещу някои от най-добрите атлети в света при мъжете.

"Резултатът ми е задоволителен. Знаех, че мога да се представя и по-добре, но в последните метри умората си каза думата и те бяха тежки. Имам да работя още върху обръщанията и подводните, но това е хубаво. Конкуренцията е доста силна. Вече виждам какво е да се състезавам с най-добрите плувци не само в Европа, но и в света. Тепърва има да трупам опит при мъжете", започна Мицин.

"Чувствам се много добре на 200 метра бътерфлай. Даже предпочитам тази дисциплина пред 200 метра свободен стил, където се чувствам по-добре в по-дългите дистанции - на 400 и 800 метра", продължи той.

18-годишният ни плувец сподели още, че му липсва опит в състезанията при мъжете и разкри, че ще го видим на световното първенство на голям басейн в Доха, Катар през февруари, което ще бъде част от подготовката му за участие на Олимпийските игри в Париж 2024.

"Не бих казал, че се чувствам силен при мъжете, защото те са много по-опитни от мен. Това обаче не означава, че не мога да се изправя срещу тях и да покажа какво мога", коментира родният състезател.

"Ще участвам на световното първенство в Доха. Ще плувам вероятно на 400 и на 800 метра свободен стил. За делфина още не знам, но това са дисциплините, в които се състезавам", заяви българинът, който има покрити два норматива "А" за Игрите в Париж.

"Гледам да запазя спокойствие и да си почивам след плуванията. Опитвам да се съсредоточа върху дадена задача и да я изпълня подобаващо, както е казал треньорът. Очаквам сега да чуя, че съм се схванал на последните метри, но това е нормално все пак. 200 метра бътерфлай е много тежка дисциплина", завърши Петър Мицин.

Цялото интервю гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Георгиев: Най-голямата група в СОС да намери мнозинство, за да бъде избран председател
Георги Георгиев: Най-голямата група в СОС да намери мнозинство, за да бъде избран председател
Нова газова връзка: До дни започва преносът на газ между България и Сърбия
Нова газова връзка: До дни започва преносът на газ между България и Сърбия