НОВИНИ

Пето място за България на европейското първенство по модерен петобой за девойки

пето българия европейското първенство модерен петобой девойки
Снимка: АРХИВ
bnt avatar logo
от БНТ
10:56, 07.06.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Ралица Митева спечели пето място на европейското първенство по модерен петобой за девойки до 19 г., което се провежда в литовския град Друскининкай. Българската представителка във финала започна с актив от 19 победи от 35-те си срещи на пътеката за фехтовка, а след това се представи отлично в новото изпитание в петобоя - препятствената дисциплина, където завърши седма от общо 36-те финалистки с време 48.11 сек, на по-малко от 5 секунди и половина от победителката в тази надпревара Ева Месарош от Унгария, която в крайното класиране завърши на позиция зад Митева.

Най-силното състезание за петобойката на великотърновския клуб "Царевец" бе плуването, където даде трети резултат, а в комбинираната надпревара от бягане и стрелба завърши с 18то постижение. Това отреди на Митева петата позиция само на 5 секунди от 4-то място и на 23 от бронзовия медал. Шампионка стана полякинята Катаржина Дебска.

Това е второ поред силно състезание за Митева, след като преди 20 дни на световната купа при жените в София тя успя да се нареди сред 36-те полуфиналистки. Пред нея предстои още един старт в Душнининкай - смесената щафета, в която ще участва с Емил Грозданов, който днес ще се бори за място в десетката при юношите.

В по-малката възрастова група - юноши до 17 години Йордан Цветанов зае престижното 10-то място в четирибоя, като във всяка една от дисциплините намери място в първата половина на класирането - той започна с 9-то място в препятствената дисциплина, след това бе 11-ти в плуването и завърши своето представяне със 17-та позиция в комбинираната надпревара от бягане и стрелба.

Автор Евгени Николов

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радулов, Дженев и Иванова ще играят днес на осминафиналите на сингъл при юношите и девойките на Ролан Гарос
Радулов, Дженев и Иванова ще играят днес на осминафиналите на сингъл при юношите и девойките на Ролан Гарос
Почина актьорът Дейвид Славчев
Почина актьорът Дейвид Славчев