НОВИНИ

Пиян шофьор потроши 5 автомобила в Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
09:07, 13.05.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

21-годишен пиян водач удари 5 паркирани автомобила в Пловдив, съобщиха от полицията.

Произшествието е станало в 4.30 ч.тази сутрин в район "Тракия". Ударените коли са били паркирани пред блок 195 в квартала.

Нанесени са сериозни материални щети. Младият мъж е изпробван с дрегер, който е отчел 0.96 промила алкохол. При инцидента са пострадали шофьорът и неговия 20-годишен спътник, които са транспортирани за преглед в болница с множество порезни рани и повърхностни контузии.

В лечебното заведение ще бъде взета и проба за употреба на наркотични вещества. Полицейски екипи извършват оглед на мястото.

Според разследващите колата на виновника може да се е движила с около 100 км/ч. при инцидента.

Виктор Лалев, собственик на ударен автомобил: Около 5 часа сутринта ми се обадиха от полцията ,че колата ми е ударена,след което слезнах и видях за какво става въпрос. Доста огромни щети предвдид, че теглих кредит, за да мога да си купя колата, тъй като съм студент все още и все още го изплащам. Повчето хора разказаха ,че са чули голям шум,голям сблъсък и са слезнали, доколкото разбрах, момчето е било пияно

Инспектор Ботьо Гиргинов-КАТ-Пътна полиция Пловдив: На място патрул установява водач на коло 20 години правоспособен с няколко нарушения до момента. До момента водачът има пет нарушения, съставени два акта за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата и три фиша. Искам да отбележа, че последното му нарошение е именно в район "Тракия" преди четири месеца за неспазване на пътни знаци.

СНИМКИ: Росица Колева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боян Магдалинчев: Електронното правосъдие ще бъде неизбежна част от работата на съдебната система
Боян Магдалинчев: Електронното правосъдие ще бъде неизбежна част от работата на съдебната система
Литийно шествие на Чудотворна икона до Бачковкия манастир
Литийно шествие на Чудотворна икона до Бачковкия манастир