НОВИНИ

Пиян шофьор предложил златно кюлче за подкуп на полицаи

пиян шофьор предложил златно кюлче подкуп полицаи
bnt avatar logo
от БНТ
13:35, 19.10.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Пиян шофьор, спрян за проверка, предложил златно кюлче за подкуп на двама полицаи, за да не му съставят акт и да не го арестуват.

Кюлчето от половин грам било в предпазна капсула, придружено със сертификат за автентичността и подаръчна кутийка, на обща стойност 99,90 лева.

На 7 октомври след 20 30 ч. при обход на автопатрул двамата полицаи спрели за проверка лек автомобил и поискали документите на водача. При слизането си от автомобила мъжът имал некоординирани движения, трудно стоял прав, подпирал се на вратата на колата, за да не падне. Полицаите го попитали дали е употребил алкохол, като мъжът първоначално мълчал, а след това заявил, че бил изпил бутилка водка.

За да не му бъде съставен акт по Закона за движение по пътищата и да не бъде тестван с дрегер, мъжът първоначално предложил "много пари" на полицейските служители, за да го пуснат да си ходи. След това им предложил златото.

Служителите на МВР уведомили дежурния разследващ полицай. 59-годишният шофьор бил задържан, съставен му е акт и при извършена химическа експертиза е установено, че управлявал автомобила с 2,27 промила алкохол.

Окръжна прокуратура-Пловдив вече е внесла в съда обвинителен акт по бързо производство по случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бургас посрещна туристи от Украйна
Бургас посрещна туристи от Украйна
Кобрата: Съжалявам, че не се изказах по-ясно
Кобрата: Съжалявам, че не се изказах по-ясно