НОВИНИ

Пловдивските шофьори отново с драстични нарушения

пловдивските шофьори отново драстични нарушения
bnt avatar logo
от БНТ
22:10, 20.05.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Пловдивските водачи отново с драстични нарушения, съобщават от пресцентъра на местната полиция. Двама са задържаните за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

62 водачи са санкционирани за неправомерна употреба на мобилни телефони при специализирана операция за недопускане на незаконосъобразно ползване на мобилни устройства по време на движение. Това сочат резултатите от проведена операцията в рамките на днешния ден от служители на пловдивската полиция.

По време на операцията са проверени 995 проверки на водачи на моторни превозни средства, като почти половината от тях - 520 души, са извършили различни нарушения на Закона за движение по пътищата.
Съставени за 194 акта за установяване на административно нарушение и 326 фиша за налагане на глоба. На 48 от спрените за проверка са връчени фишове за вече извършени нарушения на пътя.

В хода на акцията в ареста за срок до 24 часа са задържани и двама водачи. Екип на сектор "Пътна полиция" е установил мъж, седнал зад волана на превозно средство след употреба на 2.33 промила алкохол. Униформени от сектор "Специализирани полицейски сили" са задържали 33-годишен мъж от Перущица, шофирал под въздействие на марихуана. За двете нарушения са започнати досъдебни производства под надзора на прокуратурата.

ОДМВР-Пловдив припомня, че ползването на мобилен телефон по време на шофиране разконцентрира вниманието на водача, а действията му зад волана в този случай могат да бъдат фатални.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Градушка с големината на яйце удари района на Годеч
Градушка с големината на яйце удари района на Годеч
Бъдещето на телемедицината у нас
Бъдещето на телемедицината у нас