НОВИНИ

По-чувствително захлаждане и превалявания утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:25, 22.10.2021
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
Слушай новината

В близките часове и през нощта ще бъде ясно. Минималните температури сутринта ще са между 7 и 12 градуса, а вятърът ще е слаб от юг-югозапад.

Чувствително захлаждане и валежи обаче предстоят утре през деня, облачността от северозапад ще започне да се увеличава, следобед на места в западните райони от страната ще превали. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина - умерен.

Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса, в София - около 17 градуса. Значителна ще бъде и облачността в планините. Вечерта на височина над 2100 метра ще завали сняг. Ще духа умерен северозападен вятър и с него температурите ще започнат да се понижават.

Валежите ще продължат и в неделя - главно в източната част на страната, докато в западната постепенно ще спират и ще се разкъсват до предимно слънчево време. Температурите ще се понижат още и максималните ще са между 11 и 16 градуса.

През първата половина от новата седмица ще е сравнително студено. Сутрешните температури ще тръгнат надолу и на места ще са близо около нулата. Ще има условия и за сутрешни мъгли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦИК уведоми премиера за проблем със съхранението на машините за гласуване
ЦИК уведоми премиера за проблем със съхранението на машините за гласуване
Златният ансамбъл потегли към своето последно приключение
Златният ансамбъл потегли към своето последно приключение