НОВИНИ

По-малко секции в Германия за предстоящите избори

bnt avatar logo
от БНТ
22:32, 21.09.2021
Чете се за: 01:20 мин.
Европа
мвнр годишнината септември оставаме решително ангажирани борбата тероризма
Слушай новината

Във връзка с предстоящите на 14 ноември 2021 г. избори за президент и вицепрезидент на Република България и избори за народни представители германската страна ни информира с нота, че няма възможност да даде съгласие за разкриване на избирателни секции на повече от 40 адреса извън дипломатическите и консулските представителства на Република България.

Министерството на външните работи припомня, че провеждането на национални избори и референдуми на други държави на територията на Германия чрез разкриване на избирателни секции подлежи на разрешителен режим. Според германската практика и нормативна уредба разкриване на територията на страната на избирателни секции извън дипломатически и консулски представителства се допуска само по изключение, като всеки конкретен адрес се съгласува с компетентните федерални и провинциални власти.

При тези обстоятелства българското посолство в Берлин и генералните ни консулства във Франкфурт на Майн и Мюнхен ще положат всички усилия, разчитайки на подкрепата и съдействието на българската общност, за да се осигурят оптимални условия за българските граждани в Германия да осъществят своето право на глас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нито една партия не се регистрира за изборите в първия възможен ден
Нито една партия не се регистрира за изборите в първия възможен ден
В "Референдум": Мнозинството от хората очакват допълнително поскъпване на живота
В "Референдум": Мнозинството от хората очакват допълнително поскъпване на живота