НОВИНИ

Полицейска акция в Сливен: 17-годишен без книжка не спря за проверка и опита да избяга

bnt avatar logo
от БНТ
12:37, 31.01.2023 (обновена)
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

17-годишен шофьор не спря на стоп палка при операция за пътна безопасност в Сливен. След кратко преследване полицейски екипи все пак са успели да го спрат.

Екшънът се разиграва малко след 9.00 часа тази сутрин пред сградата на КАТ в Сливен. Пътен полицай подава стоп палка на автомобил, който се движи към центъра на града. Шофьорът не намалил скоростта и не спрял за проверка. Веднага полицейски екип тръгва след нарушителя.

"На около 300 - 400 метра след нас има кръстовище със светофарна уредба. Водачът премина на червен светофар без да се съобразява с останалите участници в движението", каза Галин Господинов, младши автоконтрольор, сектор "Пътна полиция"-Сливен.

Непосредствено след кръстовището полицейският екип изпреварва преследвания и го спира. Шофьорът не оказва съпротива. Единствено слабият трафик в района на кръстовището в момента на преследването е предотвратил катастрофа.

"Автомобилът се управляваше от непълнолетно лице на 17 години, което няма свидетелство за управление", каза Галин Господинов.

Проверките за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни. Оказва се, че колата е собственост на майката на 17-годишния младеж и е взета без нейно знание. Майката е извикана в полицията за показания и ще ѝ бъде съставен акт по Закона за движение по пътищата. Глоба ще има и за неправоспособния шофьор.

"За нарушенията му съставихме акт за това, че премина на червено, че не спря на подадената стоп палка и че няма шофьорска книжка", каза Господинов.

Номерата на автомобила, управляван от 17-годишния младеж, са свалени. Специализираната полицейска операция продължава до 3 февруари в цялата страна.

Вижте още в прякото включване на Румяна Стефанова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борислав Крачанов: Надявам се да се противопоставим на Хемик Полице
Борислав Крачанов: Надявам се да се противопоставим на Хемик Полице
Карлос Насар беше осъден на 7 месеца условно
Карлос Насар беше осъден на 7 месеца условно