НОВИНИ

Полша затваря баровете и ресторантите

полша затваря баровете ресторантите
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:32, 23.10.2020
Чете се за: 01:00 мин.
По света

Правителството на Полша реши да въведе нови ограничения в помощ на битката срещу разпространението на коронавируса. Ресторантите, баровете и кафенетата вече ще бъдат затворени за посетители, заяви днес на пресконференция министър-председателят Матеуш Моравецки.

Заведенията могат да предлагат храна и напитки само за вкъщи, допълни той и уточни, че мярката ще бъде в сила само две седмици с възможност за удължаване, в зависимост от епидемиологичната обстановка.

Сред другите мерки е забрана да се събират на групи повече от пет човека, освен ако не става въпрос за членовете на едно семейство, преминаване към дистанционно обучение на всички ученици, с изключение на началните класове, затваряне на санаториумите.

Белгия оповести още по-сериозни мерки в борбата с COVID-19

Ситуацията остава сложна и динамична, заяви премиерът, като припомни, че данните за дневния ръст на заболеваемост и смъртност са нараснали значително, а това налага решителни действия.
Според Моравецки, въведените ограничения трябва да дадат резултат и да се отразят на статистиката след 10-14 дни.

"Ако няма резултат, ще бъдем принудени да предприемем по-нататъшни стъпки", предупреди премиерът, като не изключи затваряне на границите и други радикални мерки.

Всички ученици от четвърти глас и нагоре преминават на дистанционно обучение. За най-малките остава присъственото обучение. В интервала между с 08:00 и 16:00 ч. децата може да бъдат навън единствено в присъствието на възрастен.

Втора вълна на COVID-19 в Европа. Австрия, Белгия, Полша и Италия с нови мерки

В Полша броят на случаите на коронавирус е 228 000, от които 4 100 души са починали, а повече от 105 000 са се възстановили.

Скоростта на разпространение на инфекцията през последните две седмици нараства бързо и достигна много високо ниво за страната - над 10 000 случая на ден. Днес беше достигнат още един максимум от 13 632 нови случая на заразяване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров отива на полуфинал в Антверп без игра
Григор Димитров отива на полуфинал в Антверп без игра
ИЗВЪНРЕДНА НОВИНА: Григор Димитров на полуфнал, Раонич се отказа
ИЗВЪНРЕДНА НОВИНА: Григор Димитров на полуфнал, Раонич се отказа