НОВИНИ

Полският президент Анджей Дуда стана рапър

полският президент анджей дуда стана рапър
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
17:00, 12.05.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Още

Излъченото видео беше гледано почти четири милиона пъти във вторник.

В момента, водейки кампания за втори мандат, президентът Анджей Дуда се появи рапиращ във видеоклип, пуснат в Youtube в понеделник.

Стартирана от полски рапъри, кампанията "Hot16Challenge2“ призовава публичните фигури да публикуват видеоклипове в социалните медии в рап стил и да дарят във фонд за медици.

"Не те питат за името ти, те се бият с острата сянка на мъгла“, рапира 47-годишният Дуда, водещ президентска надпревара, изпаднала в хаос от пандемията.

"Силните ръце на спасители, всички заедно - Нека да ги похвалим!“, добавя той във видеото, което събра над 3,7 милиона гледания към вторник.

Дуда е впрегнал силата на социалните медии, включително платформи като TikTok, за да достигне до по-младите избиратели в своята кампания.

Досега кампанията привлече десетки известни личности и общественици, включително омбудсмана на Полша Адам Боднар и събра над милион злоти (220 000 евро).

Полският парламент се напъва тази седмица да измисли начин да продължи напред с президентските избори, които вероятно ще са в края на юни или началото на юли.

Първоначално насрочено за 10 май, гласуването беше отложено, след като парламентът не успя да постигне съгласие как трябва да продължи по време на пандемията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Медицински сестри подновиха протеста навръх професионалния си празник
Медицински сестри подновиха протеста навръх професионалния си празник
Деца счупиха камери за видеонаблюдение в Бургас
Деца счупиха камери за видеонаблюдение в Бургас