НОВИНИ

Понижението на температурите ще продължи и утре

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:17, 28.02.2021
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за съществено понижение на температурите, на места като Пловдив например, с 10°. След 23° вчера днес най-високата температура е измерена в Сандански - 16°, а в Разград не достигна дори 10°. Утре застудяването ще продължи.

Минималните температури ще бъдат от минус 1° до плюс 2°, на морския бряг около 3°. Още в сутрешните часове облачността от североизток ще започне да се увеличава и през деня на места ще превалява дъжд, в Североизточна България и в планинските райони - дъжд и сняг.

Максималните температури в централните и източните части от Дунавската равнина ще бъдат от 4° до 7° , в по-голямата част от страната от 7° до 12°, в крайните югозападни райони - до 14°. Ще бъде и ветровито, с умерен северен вятър.

Още по-ветровито ще бъде в планините, с умерен и силен северен вятър. Облачността и там ще се увеличи и в много райони ще превали, предимно слаб сняг.

Максималните температури в планинските курорти минус 4° на Алеко, минус 2° на Мальовица и около нулата на Боровец и Пампорово. Опасността от лавини извън обработените ски писти остава много висока.

Облачно, с валежи от дъжд и сняг, ще бъде и в източните райони на Балканите. В останалата част от полуострова ще е преобладава слънчево време.

Значителна облачност и валежи ще има и на места на Пиренейския полуостров, в отделни райони придружени от гръмотевици. Сняг ще превалява в северните райони от Норвегия, Швеция, Украйна и Европейска Русия. Над Западна и Централна Европа ще се задържи слънчево.

И у нас във вторник ще има променлива облачност, почти без валежи, а температурите ще останат без промяна. В сряда, 3 март, ще бъде предимно слънчево и съществено по-топло. Затоплянето ще продължи и през следващите дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
8424 нови случая на коронавирус и 66 починали за ден в Турция
8424 нови случая на коронавирус и 66 починали за ден в Турция
Лил остава лидер след 1:1 със Страсбург
Лил остава лидер след 1:1 със Страсбург