НОВИНИ

Пореден протест в Брестовица и Кадиево заради манган във водата

bnt avatar logo
от БНТ
17:48, 16.06.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Жители на пловдивските села Брестовица и Кадиево се готвят да блокират основни пътни артерии в региона, ако не бъдат взети спешни мерки за подобряване качеството на водата, която тече от чешмите им. Днес те отново излязоха на протест пред Областната управа, където институциите си дадоха среща, за да намерят решение на проблема с наднормените нива на манган в питейната вода.

Въпреки новите кладенци, от които селото черпи вода, проблемите остават. Според изследвания на ВиК обаче, водата е с добри показатели. Че е нужен нов водопровод, са съгласни и от ВиК.

След срещата обаче стана ясно, че холдингът може да поеме само изграждането на канализацията, но не и разходите по ремонтните дейности на инфраструктурата. Тепърва трябва да се прави и проект.

Въпросът кога хората в Брестовица ще пият чиста вода, за сега остава без отговор.

Освен от наднорменото съдържание на манган, хората се оплакват и от други проблеми. Настояват за оставки на шефовете на ВиК и Здравната инспекция, както и да се потърси отговорност на всички институции, отговорни за проблемите с водата в Брестовица и Кадиево.

Репортер: Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия и Финландия завързаха Група Б
Русия и Финландия завързаха Група Б
Фериботът в Белослав е временно спрян за ремонт
Фериботът в Белослав е временно спрян за ремонт