НОВИНИ

Постепенно се затопля, очаква се обаче сняг през уикенда

постепенно затопля очаква сняг уикенда
bnt avatar logo
от БНТ
13:52, 16.01.2024
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Още по-високи, в сравнение с вчера, са минималните температури днес, в интервала от минус 5° до плюс 7°, плюс 8° на морския бряг . В София, след минус 7°, тази сутрин беше плюс 1°.

Максималните температури днес ще бъдат между 4° и 10°, в София – около 2°. И през деня ще има валежи, но предимно слаби, а в много райони облачността след обяд ще намалее. Ще духа умерен, в северните и източните райони, включително и по Черноморието - силен вятър от запад-северозапад.

През нощта вятърът почти навсякъде ще стихне. Минималните температури утре ще са между минус 4° и 1°, в София – около минус 4°. В сутрешните часове на места в западните части от страната видимостта ще бъде намалена от мъгли.

През деня ще бъде слънчево, но в следобедните часове от запад облачността отново ще започне да се увеличава. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 5° и 11°, в София – около 8°.

Слънчево време и по Черноморието в комбинация със слаб, по северното крайбрежие – умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 6° и 9°, близки до температурата на морската вода.

В планините ще духа умерен, временно силен югозападен вятър, температури чувствително ще се повишат и максималните в курортите ще бъдат между 1 и 5 градуса.

Ще бъде слънчево, с по-значителни увеличения на облачността в масивите от Западна България.

Слънчево време, силен югозападен вятър и затопляне в източните райони от Балканите утре. В западните части от полуострова ще бъде с валежи от дъжд.

И у нас, в четвъртък и петък отново ще има райони с превалявания от дъжд, предимно слаби. Затоплянето ще продължи, но няма да засегне районите с по-трайни мъгли.

В събота предстои рязко застудяване и валежи от сняг, на места съществени. Ще се образува нова снежна покривка, а в комбинация със силния вятър, ще има условия за виелици и навявания. В неделя валежите навсякъде ще спрат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никой не пожела да купи първите иззети автомобили на пияни и дрогирани в Бургас
Никой не пожела да купи първите иззети автомобили на пияни и дрогирани в Бургас
Адриан Андреев се класира за втория кръг на турнира от сериите „Чалънджър“ в Тенерифе
Адриан Андреев се класира за втория кръг на турнира от сериите „Чалънджър“ в Тенерифе