НОВИНИ

Постепенно затопляне и сутрешни мъгли в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
07:55, 10.12.2023
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще са от минус 4° до 1°, а максималните - между 3° и 8°, в София около 6°. Сутринта в много райони ще има мъгла, а в Северозападна България и източните части от страната ще се задържи и през деня. В централните райони, както и в Южна България, облачността ще намалява до предимно слънчево време. В Източна България ще духа слаб южен вятър.

Мъливо ще бъде сутринта по Черноморието, а след обяд облачността ще е значителна. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са от 7° до 9°, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините облачността ще е разкъсана, средна и висока. Ще духа умерен югозападен вятър. Привечер в западните райони от Стара планина ще превали сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

В близките дни предстои постепенно затопляне, което по-слабо ще засегне районите с по-трайни мъгли - Горнотракийската низина и западния участък от поречието на Дунав. Най-високи ще са температурите в планинските райони, където ще преобладава слънчево време. Валежи, силен вятър и ново застудяване предстоят в четвъртък.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пускат в експлоатация газовата връзка между България и Сърбия
Пускат в експлоатация газовата връзка между България и Сърбия
ОЧАКВАЙТЕ: Димитър Бербатов в студиото на "Арена спорт" в неделя от 12:30 ч. по БНТ 1
ОЧАКВАЙТЕ: Димитър Бербатов в студиото на "Арена спорт" в неделя от 12:30 ч. по БНТ 1