НОВИНИ

Повдигнаха обвинение на мъжа, прегазил куче в с. Мало Конаре

bnt avatar logo
от БНТ
13:28, 26.01.2022
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Районна прокуратура - Пазарджик привлече като обвиняем 52-годишния Николай Делииванов за това, че на 24 декември миналата година в пазарджишкото село Мало Конаре, проявил жестокост към кучето Роска.

Той е обвинен в това, че е причинил противозаконно тежко увреждане, изразяващо са в множество фрактури на таза.

Според информацията от прокуратурата е установено, мъжът е шофирал автомобила показан във видеозаписа от охранителна камера и е блъснал кучето на една от улиците в с. Мало Конаре. Към онзи период животното не е имало собственик.

Под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик по делото са проведени разпити на свидетели, включително и на обвиняемия Николай Делииванов при предявяване на обвинението, назначени и изготвени са ветеринарномедицинска и съдебно-оценъчна експертизи, извършени са огледи на местопроизшествие и веществени доказателства, приобщени са медицински документи.

Предстои вещото лице да представи резултатите от назначената видео-техническата експертиза, след което наблюдаващият прокурор ще се произнесе по същество.

Ако вината на мъжа бъде доказана, наказанието, което Делииванов може да получи, е от 1 до 3 години лишаване от свобода и глоба от 2000 до 5000 лева.

Репортер: Ангел Узунов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антикорупционната комисия в парламента ще изслуша Сотир Цацаров утре
Антикорупционната комисия в парламента ще изслуша Сотир Цацаров утре
Лудогорец осъществи изходящ трансфер
Лудогорец осъществи изходящ трансфер