НОВИНИ

Повдигнаха обвинение за подкуп на задържания в София данъчен служител

bnt avatar logo
от БНТ
13:50, 22.09.2021
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
повдигнаха обвинение подкуп задържания софия данъчен служител
Слушай новината

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение за извършено престъпление на Я.Я. - длъжностно лице - инспектор по приходите в Централно управление на Национална агенция за приходите.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 16.09.2021 г. в гр. София, на пазар „Младост 1“, е поискал дар от А.Р. в качеството му на земеделски производител - сумата в размер на 600 лева, която не му се следва, и на 21.09.2021 г. в гр. София, в служебно помещение - коридор на Централно управление на Национална агенция за приходите е приел дар - сумата в размер на 600 лева, която не му се следва чрез изнудване.

Обвиняемият Я.Я. е обещал на А.Р., че няма да затвори сергията му на пазара и няма да приложи принудителна административна мярка „запечатване на обект“ за срок до 30 дни, за констатирано от него нарушение на Закона за данък добавена стойност - неиздаване на касова бележка за осъществена продажба.

Разследването по случая е започнато по повод получен сигнал от А.Р. за поискан подкуп. След проведени мероприятия по случая Я. Я. е задържан на 21.09.2021 г. в Централно управление на Национална агенция за приходите с поискания подкуп.

При извършения обиск в обвиняемия са намерени и иззети банкнотите, предварително белязани и описани, в размер на 600 лева. Същите са приобщени като веществено доказателство по делото.

Извършено е освидетелстване на Я.Я., като при осветяване с ултравиолетова лампа е констатирана флоурeсценция със светлозелен цвят в областта на дланите. Извършени са били, в условията на неотложност, претърсване в служебния кабинет на обвиняемия и в обитавания от него недвижим имот, като са били намерени и иззети преносим компютър и документи, относими към случая.

С постановление на СГП е постановено задържане под стража за 72 часа, предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Я.Я. - „задържане под стража“.

Обвиняемият Я.Я. е 36-годишен, неосъждан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Иванов: Независимостта е волята да отстояваме способността да взимаме решения за съдбата си
Христо Иванов: Независимостта е волята да отстояваме способността да взимаме решения за съдбата си
Почина варненският журналист Неделчо Михайлов
Почина варненският журналист Неделчо Михайлов