НОВИНИ

Повечето заразени с коронавирус у нас се подобряват, двама пациенти в "Пирогов" са в тежко състояние

Айше Сали
от Айше Сали
11:41, 23.03.2020
7757
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Три са новите случаи през изминалата нощ. Тежко остава състоянието на двамата пациенти, настанени в "Пирогов".

С 19 са се увеличили случаите у нас за последното денонощие. Въпреки тежкото състояние на пациентите повечето от тях се подобряват или са в стабилно състояние, заяви началникът на Оперативния щаб ген. Мутафчийски. Той коментира решението на много от кметовете да въведат вечерни часове. Според него решенията са взети от местни щабове и не са съгласувани с Националния оперативен щаб, но Мутафчийски смята, че всеки от кметовете познава навиците на своите граждани.

Ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Националния оперативен щаб: Във ВМА имаме 2 случая със заплашваща дихателна недостатъчност. Към тази сутрин те вече са добре. Не са зависими от кислород, с подобряващи се показатели. В "Пирогов" остава критично състоянието на двамата пациенти - вчера приетият пациент е интубиран още на вратата, а другият интубиран пациент, който беше преведен от друга софийска болница, ще се опитат да го екстубират.

Даренията за лечение на коронавирус вече са над 800 000 лв.

Ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Националния оперативен щаб: В събота пристигна едно голямо дарение - първата част от дарение защитни облекла, а вчера пристигна много голямо количество тестове и всички консумативи, свързани с тях. Това е дарение, което е от г-н Пеевски, народен представител и стойността му е близо 300 000. лв.

Продължават ученията за създаване на полеви болници. След София те ще се проведат и в Русе, Варна и Пловдив.


Лабораториите за тестване за коронавирус също се увеличават. Такива ще има в Пловдив, Варна, Бургас и Плевен. Специалистите вече се обучават във ВМА.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицейски час в Северна Македония, Гърция под пълна карантина
Полицейски час в Северна Македония, Гърция под пълна карантина
Три нови случая на носители на COVID-19 в Пловдив
Три нови случая на носители на COVID-19 в Пловдив