НОВИНИ

Пожарът край Лесово прехвърли Тунджа, огънят обхвана близо 10 000 декара площ

пожарът лесово прехвърли тунджа огънят обхвана 8000 декара площ
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
09:28, 09.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Огънят, който от два дни бушува край ямболското село Лесово, късно снощи е прехвърлил река Тунджа и е достигнал до село Присадец, община Тополовград, предаде БНР.

Пожарът продължава да се разраства и е обхванал около 10 хиляди декара. Снощи са били евакуирани 16 жители от селото заради близостта на пламъците до населеното място. Трудният терен и силният вятър усложняват гасенето.

Областният управител на Хасково Стефка Здравкова съобщи, че ако огнището не бъде локализирано и пламъците се насочат към Свиленград, там ще бъде обявено бедствено положение.

И днес продължава овладяването на пожара. В гасенето отново се включи и военен хеликоптер. Няма опасност за населеното място, не е затруднена и работата на граничния пункт.

Спокойно е преминала нощта в село Лесово, но и до момента на труднодостъпните места, огънят продължава да гори и да завзема нови територии. На място са 5 противопожарни автомобила, горски служители, военни и доброволци. В борбата със стихията е включена верижна и селскостопанска техника.

Локализирането на огъня е затруднено от вятъра, който непрекъснато мени посоката си. Пожароопасната обстановка остава и за днес в цялата Ямболска област. За изминалото денонощие огнеборците са се отзовали на 15 сигнала за възникнали пожари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1172 нови случая на COVID-19 в Турция
1172 нови случая на COVID-19 в Турция
30 л/кв. м дъжд са паднали до полунощ в София
30 л/кв. м дъжд са паднали до полунощ в София