НОВИНИ

Предимно слънчево в следобедните часове

предимно слънчево следобедните часове
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 09.10.2023
Чете се за: 02:17 мин.
Времето
Слушай новината

В първия работен ден от седмицата преди обяд облачността ще е предимно значителна, но ще е почти без валежи, след обяд ще намалява над много райони до слънчево. В Западна България ще духа слаб северозападен вятър, на изток ще е от север-североизток, до умерен, след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Ще бъде сравнително хладно с максимални температури предимно между 17° и 22°, в София - около 20°. Преобладаващите минимални температури ще са между 7° и 12°, в София - около 9°.

По Черноморието преди обяд облачността ще е значителна, но само на изолирани места ще превали. След обяд облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са 17 - 19°. Температурата на морската вода е 22 - 23°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала, след обяд ще отслабне.

В планините преди обяд облачността ще е значителна, но ще е почти без валежи, след обяд ще се разкъсва и намалява. Вятърът временно ще отслабне, ще е предимно умерен от запад-северозапад, но вечерта отново ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Във вторник и сряда облачността ще е променлива, но ще е почти без валежи. През първия ден вятърът ще е от север-северозапад, слаб до умерен, през втория ще отслабне, в Източна България ще се смени с изток-югоизточен. Във вторник температурите ще се повишат с 2 - 3 градуса, в сряда отново слабо ще се понижат. В четвъртък ще бъде предимно слънчево и почти тихо, на отделни места сутринта с краткотрайна мъгла. Ще започне затопляне.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ изпращат самолетоносач в помощ на Израел
САЩ изпращат самолетоносач в помощ на Израел
Барселона погаси пасив от два гола и измъкна точка от Гранада
Барселона погаси пасив от два гола и измъкна точка от Гранада