НОВИНИ

Премахват пейките от парковете в Бургас

премахват пейките парковете бургас
bnt avatar logo
от БНТ
19:16, 29.03.2020
Чете се за: 01:02 мин.
Общество

За да няма струпвания на хора, в Бургас започнаха да премахват пейките от парковете и кварталните градинки.

До това се стигна, след като беше установено, че масово се нарушава забраната за разходки в Морската градина и в кварталите и хората не спазват указанията за безопасност.

В бургаския комплекс „Изгрев" се намира единственият у нас професионален скейтпарк с международна известност. Служители на фирма, наета от общината, от рано започнаха да премахват пейките.

Емил Соломонов: Почнахме да вдигаме пейките, минават хората и казват - ние пак ще намираме къде да сядаме. Съзнанието, това е проблемът.

Премахването на пейките там шокира хората.

Стефан Попов: Това е цирк за мен. Всеки си спазва личната дисциплина и дистанция и това е.

Лили: Опитваме се да сме послушни, на стари години се разхайманихме с тоя фейсбук и така убиваме времето, но когато вече трябва да поизлезем да вземем хлябче, туй-онуй, налага се да нарушим малко правилата и пак се прибираме, оттука веднага вкъщи.

Кметът на Бургас обясни, че засега в морския град няма глобени за неспазване на ограниченията, но крайната мярка е наложителна, за да се забави разпространението на коронавируса.

Димитър Николов - кмет на Бургас: Няколко дена вежливо молим, умоляваме, приканваме да не се събират хора, особено на пейките, по двама, по трима, по четирима. Вчера отделих доста време, за да обиколя парковете на територията на града, и аз лично правих страшно много забележки, особено на възрастни хора, и затова предпочитам аз да съм виновният, но пък да предпазим моите съграждани от разпространение на болестта, пък и разбира се от солената глоба.

Близо 500 пейки са премахнати от вчера.

Утре акцията продължава в Морската градина - на пейките, които са бетонирани, ще се премахва частта за сядане. След отмяна на извънредното положение, пейките ще бъдат върнати отново по местата им.

От местната власт ще поискат засилено присъствие на полицейските патрули в морския град, които да приканват хората да се прибират по домовете си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испания преживява най-тежките си часове от началото на епидемията
Испания преживява най-тежките си часове от началото на епидемията
От Александровска болница е изписан втори пациент, излекуван от коронавирус
От Александровска болница е изписан втори пациент, излекуван от коронавирус