НОВИНИ

Премиерът Бойко Борисов приема сръбския президент Александър Вучич

Александър Марков
от Александър Марков
07:00, 01.06.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
премиерът бойко борисов приема сръбския президент александър вучич

Двамата ще направят инспекция от въздуха на строителството на газопровода "Балкански поток" и автомагистрала "Европа" от София до Калотина.

Срещата е по покана на Борисов. Премиерът ще посрещне държавния глава на Сърбия на Летище София и ще проведат двустранна среща, като акцент в разговорите ще бъде енергийната и транспортна инфраструктура и европейската перспектива пред Белград.

След срещата двамата ще инспектират строителството на магистралата до Калотина, разделена на три лота. Пътят е разделен на три лота: 17-км. отсечка между Драгоман и Сливница, 14,5-км. трасе между ГКПП "Калотина" и Драгоман и 16-км. път от Сливница до Софийския околовръстен път. Най-напреднало е строителството между Драгоман и Сливница.

"Балкански поток" е с дължина 474 км. Към момента по трасето са разнесени 271 км. тръби, от които са заварени 151 км. Във временни строителни бази към момента са доставени 26 489 бр. тръби, или 324 км, а на пристанище "Бургас" - още 10 935 бр., или 133 км.

Газопроводът "Балкански поток" е част от концепцията за газов хъб "Балкан" чиято цел е утвърждаване на ролята на България като водещ търговски разпределителен център в региона и Европейския съюз, посочват от Правителствената информационна служба.

Двамата лидери се видяха последно при откриването на "Турски поток" в Турция през януари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
#60 секунди без COVID-19: Велико Търново ще се бори за "Знак за Европейско наследство"
#60 секунди без COVID-19: Велико Търново ще се бори за "Знак за Европейско наследство"
Шофьор на камион опита да мине през протестиращи в САЩ
Шофьор на камион опита да мине през протестиращи в САЩ