НОВИНИ

Президентът обсъди със синдикатите мерките, които трябва да се вземат за защита интересите на работещите

bnt avatar logo
от БНТ
14:00, 16.03.2020
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Президентът Румен Радев обсъди с ръководствата на синдикалните организации КНСБ и КТ"Подкрепа" необходимете мерките, които да се предпремат сега, за да може българите да живеят достойно и след кризата с коронавируса.

Отново подчерта, че трябва да се спазват неотложните и строги мерки, които да гарантират здравето и живота на българите.

"Тази ситуация налага и друг тип комплексни мерки, защото трябва да гарантираме и достойното съществуване на българите и след коронавируса", заяви Румен Радев пред синдикатите.

"Хората са най-важният ресурс, с който разполага България и днес трябва да мислим за запазване на работни места, за оцеляване на сектори на икономиката и за най-засегнатите българи, които са на ръба на своето съществуване", смята Радев.

От КНСБ призоваха час по-скоро здравният министър да консултира с тях допълнителните възнаграждения на медиците.

Те искат също да се гарантира доставката на предпазни средства и да се определят пределно допустими цени на тези продукти, предимно дезинфектанти и маски. Не е логично един гел дезинфектант 50 мл да струва 13 лв, възмущават се те.

Те призоваха комитетите по труд в предприятията да активират час по-скоро комуникацията с работниците, за да успокояват хората и да има дават конкретни съвети и напътствия в тази интензивна обстановка.

От КТ "Подкрепа" предупредиха, че освен малкия и среден бизнес вече има индикации, че и големи предприятия имат сериозни затруднения, което ще рефлектира и върху работниците.

Вижте цялата среща на президента със синдикатите във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Красимир Вълчев: Няма да има нулева учебна година
Красимир Вълчев: Няма да има нулева учебна година
Няма да се преустановява работата с клиенти в центровете за административно обслужване
Няма да се преустановява работата с клиенти в центровете за административно обслужване