НОВИНИ

Президентът Радев на извънредна среща с работодателски организации

Вера Александрова
от Вера Александрова
09:58, 16.03.2020 (обновена)
Чете се за: 01:06 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев се срещна на "Дондуков" 2 с представители на работодателските организации, за да обсъдят необходимите мерки, които да подкрепят бизнеса и най-засегнатите българи от кризата с коронавируса и извънредното положение у нас.

Президентът Румен Радев смята, че е задължително всички ограничителни мерки да бъдат в ход. Но трябва да има и комплекс от мерки, които в този тежък момент да подкрепят бизнеса, който вече търпи сериозни загуби.

Румен Радев - президент на Република България: Призовах правителството в спешен порядък да преоцени своите финансови, инвестиционни приоритети. Ако се налага, някои проекти могат и да изчакат. Но здравето, животът, благоденствието на българските граждани и здравето на българския бизнес не може да чака.

Президентът се надява, че бързо ще се стигне до най-добрия начин, по който държавата ще подкрепи бизнеса.

Румен Радев - президент на Република България: Предстои оценка какво означава доказано най-засегнатите фирми, най-засегнатите сектори, по какъв критерий това ще се оценява, по какви механизми ще се осъществява тази помощ.

Работодателите представиха и конкретните си предложения.

Васил Велев - председател на АИКБ: Да се осигурят непременно зелени коридори за транспортните превози. За тези,които са с рязък спад на продажбите също трябва да бъдат подкрепени доходите на хората,защото те ще намалеят или ще бъдат съкратени.

Радосвет Радев - председател на БСК: Държавата е известна като най-сигурния, най -надеждния платец. И точно в тази момент смятам, че тя трябва да покаже своята коректност, изплащайки всички свои задължения по различни опретаивни програми и обществени поръчки.

Илиян Терзиев - КРИБ: Ако може да бъдат разсрочени някои плащания и подаване на годишни декларации. Може би трябва по някакъв начин да влезем във връзка с банките да не бъдат прекалено строги при плащането на някои лихви, защото знаем че нещата ще се отразят по този начин.

В 14 ч президентът Румен Радев ще проведе среща със синдикатите, за да обсъди и с тях необхидмите мерки за работещите в условията на извънредно положение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Градският транспорт във Варна се движи по делничен график
Градският транспорт във Варна се движи по делничен график
Задържаха студент в Пловдив заради разпространяване на невярна информация за болни от Covid-19
Задържаха студент в Пловдив заради разпространяване на невярна информация за болни от Covid-19