НОВИНИ

Президентът Радев си е направил тест за коронавирус, отрицателен е

bnt avatar logo
от БНТ
17:17, 31.03.2020 (обновена)
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Президентът Румен Радев си е направил тест за коронавирус и резултатът е отрицателен. Това каза държавният глава на среща с кризисния щаб в Благоевград.

Той ще предложи на здравния министър преструктуриране на болниците в града, за да не стигне до блокиране на здравната система.

Румен Радев напомни, че трябва да си поставим ясна национална цел - възможно най-бързо, но безопасно, да се върнем към относително нормален ритъм на живот и да възстановим свободата на движение на хора и стоки.

Президентът коментира и актуализацията на бюджета и евентуалния заем от 10 милиарда лева.

Благоевградските медици са поискали в града да бъде обособено само едно звено за заразени от коронавируса, не всяка болница да има готовност да приема такива пациенти. Мотивът им е, че в болниците има много други пациенти с тежки заболявания, които също трябва да се лекуват.

Президентът Румен Радев е обещал на лекарите от болниците в града, че ще предложи на здравния министър само на едно място в Благоевград да се приемат заразени с коронавирус.

В Благоевград Радев коментира и актуализацията на бюджета и евентуалния заем от 10 милиарда лева .

Румен Радев, президент на Република България: Нас 10 години ни убеждават и ни говорят, че имало резерви всяка година се харчат милиарди от така наречения излишък без никакви правила. Кризата обаче показва всъщност хазната е празна и трябва заем и този път трябва да сме много внимателни и този заем да се харчи при строг обществен контрол, за да не стане така парите пак да потънат както всички останали досега.

Румен Радев коментира и отношенията си с премиера след наложеното вето на Закона за извънредното положение.

Румен Радев, президент на Република България: И няма прекратяване на диалога, ветото, което наложих, корегира опасни разпоредби в Закона, които даже ГЕРБ ги осъзнаха и приеха и време е и министър-председателят да се смири и да приеме истината, както го направиха и собствените му депутати, сега не е време за сърдити пози и за емоционални вълнения.

Румен Радев напомни, че трябва да бъде ограничен и периодът на действие на ограничителните мерки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът ще заседава извънредно на 2 април
Парламентът ще заседава извънредно на 2 април
20 нови случаи на COVID-19 у нас
20 нови случаи на COVID-19 у нас